12:30-8:30
מתחם "שבע", רחוב הצפירה 21 תל אביב
אודות הכנס
בכנס ביטחון המזון נדבר על עתיד ביטחון המזון, המשבר בחקלאות, פתרונות להתמודדות עם אספקת מזון בזמני חירום, איך פועלים על מנת להעלות את נושא ביטחון המזון לסדר היום הממשלתי, מה אפשר ללמוד ממדינות בעולם שכבר בנו תוכניות להתמודדות עם משבר המזון, ועל פיתוחים טכנולוגים והשקעות התומכות בקידום החקלאות המסורתית לצד שילוב חדשנות ומחקר בתחומי אספקה ויצור מזון מקומי.
על מה נדבר?
ביטחון המזון = ביטחון לאומי
איפה עומדת התוכנית הלאומית לביטחון המזון?
תעשיית המזון המקומית
מה תפקידה כחלק ממתווה ביטחון המזון?
עצמאות החקלאות בישראל
ואיך המשבר הנוכחי יכול ללמד אותנו להתכונן למשברים הבאים?
משקיעים בעתיד המזון
איך ממשיכים לעודד את פיתוח תזונת העתיד ושומרים על מובילות ישראלית בתחומי הפודטק והאגטק?
דוברים.ות
אבי דיכטר
שר החקלאות וביטחון המזון
חיים גבריאלי
יו״ר קבוצת תנובה
יואל זילברמן
מייסד ומנכ''ל
השומר החדש
נגה סלע שלו
מנכ"לית חממת הפודטק Fresh Start
ד"ר אלון סטופל
יו"ר רשות החדשנות
ד״ר דורית אדלר
נשיאת הפורום לתזונה בת קיימא
ארז קומרובסקי
איש הקולינריה שחיבר את הקהל הישראלי מחדש לאכול ולבשל מתבואה מקומית
ליאת סברדלוב
שותפה
OurCrowd
שי כהן
CINO & Managing Director Tnuva Ventures
דובי אמיתי
יו"ר נשיאות המגזר העסקי, נשיא התאחדות האיכרים בישראל
מיקה רן מנדל
מבעלי היקב ״מיקה״ בגולן
און ריפמן
מייסד וראש חינוך, השומר החדש
השגרירה
יעל רביע צדוק
סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ
אופק רון
מנכ"ל ומייסד
Oshi
ויקטור וייס
ראש חטיבת אקלים במל"ל, משרד רוה"מ
ענבר מורג
Groundwork BioAg
רענן אמויאל
מנהל אגף בכיר תכנון קרקע חקלאי, משרד החקלאות
ד״ר לירון אמדור
מומחית כלכלה, פיתוח חקלאי ומערכות מזון
נטע גרנות
מנכ"לית ומייסדת שותפה, EXOSOMM
עמית מסטצ'קין
יועץ ויזם לצמצום בזבוז מזון לרשויות, חברות ומשקי בית
מיכל פינק
ראש מערך אסטרטגיה כלכלה וחדשנות
משרד הכלכלה והתעשייה
שמוליק תורג'מן
מנכ"ל קנט
שייקה שקד
חקלאי מנתיב העשרה
לו״ז הכנס
מנחה הכנס: רועי ברגמן, כלכליסט
08:30
התכנסות וארוחת בוקר
09:30
מי ידאג לביטחון המזון?
חיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה
עצמאות מזון - מנוע צמיחה לעתיד מדינת ישראל
יואל זילברמן, מייסד ומנכ''ל השומר החדש
ביטחון המזון=ביטחון לאומי
אבי דיכטר, שר החקלאות וביטחון המזון בשיחה עם עמיר קורץ, כלכליסט
היערכות מערכות מזון: מאיומי האקלים ועד אתגרי שרשרת האספקה, סוגיות הייבוא ועתודות המלאי
מנחה: שלמה טייטלבאום, כלכליסט
מיכל פינק, ראש מערך אסטרטגיה כלכלה וחדשנות, משרד הכלכלה והתעשייה
ויקטור וייס, ראש חטיבת אקלים במל"ל, משרד רוה"מ
יעל רביע צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ
ד"ר לירון אמדור, מומחית כלכלה, פיתוח חקלאי ומערכות מזון
10:30
מה למדנו מהמשבר בענף החקלאות שהביאה המלחמה ואיך נטפס ליעדי העצמאות והפיתוח שעוד דרושים?
פתיחה
דובי אמיתי, נשיא התאחדות האיכרים ויו"ר נשיאות המגזר העסקי
מנחה: יובל שדה, כלכליסט
רענן אמויאל, מנהל אגף בכיר תכנון קרקע חקלאית, משרד החקלאות
און ריפמן, מייסד וראש חינוך, השומר החדש
שייקה שקד, חקלאי מנתיב העשרה
שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט
חקלאות וחדשנות
ענבר מורג, Groundwork BioAg
הטכנולוגיה הישראלית על המפה: איך מעודדים פיתוח טכנולוגיה ישראלית בתחומי הפודטק והאגטק ואיך מטמיעים בארגונים, ממשלות וחברות מזון?
פתיחה
ד"ר אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות
מנחה: עומר כביר, כלכליסט
שי כהן, Chief Innovation Officer & Managing Director Tnuva Ventures
נגה סלע שלו, מנכ"לית חממת הפודטק Fresh Start
ליאת סברדלוב, שותפה בקרן OurCrowd
נטע גרנות, מנכ"לית ומייסדת משותפת, EXOSOMM
11:40
איך תראה הצלחת שלנו ב-2040?
ד״ר דורית אדלר, נשיאת הפורום לתזונה בת קיימא
אופק רון, מנכ"ל ומייסד Oshi
מהחווה לצלחת: עתיד תרבות האוכל בישראל וחשיבות מזון מקיים ומקומי
ארז קומרובסקי, מחלוצי המטבח הישראלי, שחיבר את הקהל לצרוך תבואה מקומית, מיקה רן מנדל, ייננית, דור שני של חקלאים ומבעלי היקב "מיקה" שבגולן ועמית מסטצ'קין, יועץ ויזם לצמצום בזבוז מזון לרשויות, חברות ומשקי בית, בשיחה עם מאיה נחום שחל, כלכליסט
12:15