Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
כנס ביטחון המזון
יום ד', 31.7.24
12:30-8:30
מתחם "שבע", רחוב הצפירה 21 תל אביב

אודות הכנס

בכנס ביטחון המזון נדבר על עתיד ביטחון המזון, המשבר בחקלאות, פתרונות להתמודדות עם אספקת מזון בזמני חירום, איך פועלים על מנת להעלות את נושא ביטחון המזון לסדר היום הממשלתי, מה אפשר ללמוד ממדינות בעולם שכבר בנו תוכניות להתמודדות עם משבר המזון, ועל פיתוחים טכנולוגים והשקעות התומכות בקידום החקלאות המסורתית לצד שילוב חדשנות ומחקר בתחומי אספקה ויצור מזון מקומי.

על מה נדבר?

ביטחון המזון = ביטחון לאומי

איפה עומדת התוכנית הלאומית לביטחון המזון?

pie-1

תעשיית המזון המקומית

מה תפקידה כחלק ממתווה ביטחון המזון?

pie-2

עצמאות החקלאות בישראל

ואיך המשבר הנוכחי יכול ללמד אותנו להתכונן למשברים הבאים?

pie-3

משקיעים בעתיד המזון

איך ממשיכים לעודד את פיתוח תזונת העתיד ושומרים על מובילות ישראלית בתחומי הפודטק והאגטק?

pie-4

דוברים.ות

אנדרו אביר
אבי דיכטר

אבי דיכטר

שר החקלאות וביטחון המזון

אנדרו אביר
חיים גבריאלי

חיים גבריאלי

יו״ר קבוצת תנובה

אנדרו אביר
יואל זילברמן

יואל זילברמן

מייסד ומנכ''ל

השומר החדש

אנדרו אביר
נגה סלע שלו

נגה סלע שלו

מנכ"לית חממת הפודטק Fresh Start

אנדרו אביר
ד״ר אלון סטופל

ד"ר אלון סטופל

יו"ר רשות החדשנות

אנדרו אביר
דורית אדלר

ד״ר דורית אדלר

נשיאת הפורום לתזונה בת קיימא

אנדרו אביר
ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי

איש הקולינריה שחיבר את הקהל הישראלי מחדש לאכול ולבשל מתבואה מקומית

אנדרו אביר
ליאת ורדלוב

ליאת סברדלוב

שותפה

OurCrowd

אנדרו אביר
שי כהן

שי כהן

CINO & Managing Director Tnuva Ventures

אנדרו אביר
דובי אמיתי

דובי אמיתי

יו"ר נשיאות המגזר העסקי, נשיא התאחדות האיכרים בישראל

אנדרו אביר
מיקה רן מנדל

מיקה רן מנדל

מבעלי היקב ״מיקה״ בגולן

אנדרו אביר
און ריפמן

און ריפמן

מייסד וראש חינוך, השומר החדש

אנדרו אביר
יעל רביע צדוק
השגרירה

יעל רביע צדוק

סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ

אנדרו אביר
אופק רון

אופק רון

מנכ"ל ומייסד

Oshi

אנדרו אביר
ויקטור וייס

ויקטור וייס

ראש חטיבת אקלים במל"ל, משרד רוה"מ

אנדרו אביר
ענבר מורג

ענבר מורג

Groundwork BioAg

אנדרו אביר
רענן אמויאל

רענן אמויאל

מנהל אגף בכיר תכנון קרקע חקלאי, משרד החקלאות

אנדרו אביר
לירון אמדור

ד״ר לירון אמדור

מומחית כלכלה, פיתוח חקלאי ומערכות מזון

אנדרו אביר
נטע גרנות

נטע גרנות

מנכ"לית ומייסדת שותפה, EXOSOMM

אנדרו אביר
עמית מסטצ׳קין

עמית מסטצ'קין

יועץ ויזם לצמצום בזבוז מזון לרשויות, חברות ומשקי בית

אנדרו אביר
מיכל פינק

מיכל פינק

ראש מערך אסטרטגיה כלכלה וחדשנות

משרד הכלכלה והתעשייה

אנדרו אביר
שמוליק תורג'מן

שמוליק תורג'מן

מנכ"ל קנט

אנדרו אביר
שייקה שקד

שייקה שקד

חקלאי מנתיב העשרה

לו״ז הכנס

מנחה הכנס: רועי ברגמן, כלכליסט

לו״ז להדפסה

08:30

התכנסות וארוחת בוקר

09:30

מי ידאג לביטחון המזון?

חיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה

עצמאות מזון - מנוע צמיחה לעתיד מדינת ישראל

יואל זילברמן, מייסד ומנכ''ל השומר החדש

ביטחון המזון=ביטחון לאומי

אבי דיכטר, שר החקלאות וביטחון המזון בשיחה עם עמיר קורץ, כלכליסט

היערכות מערכות מזון: מאיומי האקלים ועד אתגרי שרשרת האספקה, סוגיות הייבוא ועתודות המלאי

מנחה: שלמה טייטלבאום, כלכליסט

מיכל פינק, ראש מערך אסטרטגיה כלכלה וחדשנות, משרד הכלכלה והתעשייה

ויקטור וייס, ראש חטיבת אקלים במל"ל, משרד רוה"מ

יעל רביע צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ

ד"ר לירון אמדור, מומחית כלכלה, פיתוח חקלאי ומערכות מזון

10:30

מה למדנו מהמשבר בענף החקלאות שהביאה המלחמה ואיך נטפס ליעדי העצמאות והפיתוח שעוד דרושים?

פתיחה

דובי אמיתי, נשיא התאחדות האיכרים ויו"ר נשיאות המגזר העסקי


מנחה: יובל שדה, כלכליסט

רענן אמויאל, מנהל אגף בכיר תכנון קרקע חקלאית, משרד החקלאות

און ריפמן, מייסד וראש חינוך, השומר החדש

שייקה שקד, חקלאי מנתיב העשרה

שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט

10:30

חקלאות וחדשנות

ענבר מורג, Groundwork BioAg

הטכנולוגיה הישראלית על המפה: איך מעודדים פיתוח טכנולוגיה ישראלית בתחומי הפודטק והאגטק ואיך מטמיעים בארגונים, ממשלות וחברות מזון?

פתיחה

ד"ר אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות


מנחה: עומר כביר, כלכליסט

שי כהן, Chief Innovation Officer & Managing Director Tnuva Ventures

נגה סלע שלו, מנכ"לית חממת הפודטק Fresh Start

ליאת סברדלוב, שותפה בקרן OurCrowd

נטע גרנות, מנכ"לית ומייסדת משותפת, EXOSOMM

11:40

איך תראה הצלחת שלנו ב-2040?

ד״ר דורית אדלר, נשיאת הפורום לתזונה בת קיימא

אופק רון, מנכ"ל ומייסד Oshi

מהחווה לצלחת: עתיד תרבות האוכל בישראל וחשיבות מזון מקיים ומקומי

ארז קומרובסקי, מחלוצי המטבח הישראלי, שחיבר את הקהל לצרוך תבואה מקומית, מיקה רן מנדל, ייננית, דור שני של חקלאים ומבעלי היקב "מיקה" שבגולן ועמית מסטצ'קין, יועץ ויזם לצמצום בזבוז מזון לרשויות, חברות ומשקי בית, בשיחה עם מאיה נחום שחל, כלכליסט

12:15

ארוחת צהריים

שותפים

בשיתוף
הפקה